Brudd i Oslo kommune 24

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune går til mekling

– Det var ingen vilje fra Oslo kommune til å komme til enighet, sier forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning, sier forhandlingsleder Marianne Lange Krogh fra Unio Oslo kommune, (bildet) her med nestleder i Unio Oslo kommune, Bård Eirik Ruud. (Foto: Arun Ghosh)

Til mekling

Ergoterapeutenes rådgiver Kamilla Lemb Herbjørnsen har representert våre medlemmer under forhandlingene.

Dermed går årets lønnsoppgjør i Oslo til mekling etter at partene ikke kom til enighet tirsdag kveld. At man må ta turen til Riksmekleren overrasker forhandlingslederen.
– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene. Dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sier hun.

Hammersborgerklæringen ikke mer en fine ord

Gjennom den politiske plattformen «Hammersborgerklæringen» til byrådet i Oslo slås det fast at det er en klar ambisjon om at Oslo skal være verdens beste by – med den beste skolen, der barn skal ha en trygg oppvekst og eldre skal ha en trygg alderdom.

– Vi trodde dette skulle være mer enn fine ord. Men Oslo kommune viste ingen vilje til å møte oss verken på lønn for kompetanse eller ubekvem arbeidstid. Vi ser derfor ingen tegn til at kommunen mener det byrådet har slått fast at man skal styre på.

Mer om bakgrunnen for bruddet på Unios nettsider.

Dette skjer videre

Meklingen starter torsdag 2. mai og skal avsluttes innen torsdag 23. mai kl. 24.00 (natt til fredag).

Dersom partene ved hjelp av Riksmekleren heller ikke klarer å komme fram til enighet, blir det streik. Første mulige streikedag vil være fredag 24. mai. Unio vil informere de som tas ut i en eventuell streik.