Forhandlingsstart, Oslo kommune 24

Lønnsforhandlingene i Oslo startet i dag: Krever reallønnsvekst 

I dag startet lønnsforhandlingene i Oslo kommune. Unio krever reallønnsvekst gjennom sentrale lønnstillegg og særskilte lønnsmessige tiltak med en prioritering av ansatte med høyskole- og universitetsutdanning.

På bildet: Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune sammen med nestleder Bård Eirik Ruud da årets lønnsoppgjør for Unios medlemmer i Oslo kommune startet i dag. Foto: Arun Ghosh

Mandag klokken 13.00 møtte Unios forhandlingsdelegasjon Oslo kommune på rådhuset. I møtet ble første krav i årets lønnsforhandlinger overlevert. Rådgiver Kamilla Lemb Herbjørnsen sitter i Unio Oslo kommunes forhandlingsutvalg på vegne av Ergoterapeutenes snaut 300 medlemmer.

Kompetanse og høyere utdanning må verdsettes

– Kompetanse og høyere utdanning må verdsettes i langt høyere grad enn ved tidligere tariffoppgjør i Oslo kommune. Og kommunen må endre profilen og fordelingen fra de siste års lønnsoppgjør, sier forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune.

Rådgiver Kamilla Lemb Herbjørnsen representerer Ergoterapeutene i forhandlingene.

Den politiske plattformen, «Hammersborgerklæringen», til byrådet i Oslo har en klar ambisjon om at Oslo skal være verdens beste by – med den beste skolen, en by der barn skal ha en trygg oppvekst og eldre skal ha en trygg alderdom.

– Dessverre er virkeligheten i Oslo i dag en helt annen. Det mangler for mange ansatte med nødvendig og tilstrekkelig kompetanse til å utføre tjenestene godt nok. Vi trenger derfor å se konkrete lønnsmessige tiltak fra arbeidsgiver for å beholde og rekruttere nødvendig arbeidskraft, mener Lange Krogh.

Mer om bakgrunnen for kravene finner du på Unios hjemmeside.

Dette krever Unio i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune:

Unio krever i år en økonomisk ramme i Oslo kommune som bidrar til å redusere lønnsforskjellene mellom privat og offentlig sektor i yrker som krever høyrere utdanning. Da gjennom:

  • Reallønnsvekst med et prosentvis generelt tillegg på lønnstabellen
  • Særskilte lønnsmessige tiltak med en prioritering av ansatte med høyskole- og universitetsutdanning
  • Endring i ubekvemstillegg

Her er Unio Oslos krav 1

Mer informasjon om tariffoppgjøret

Illustrasjon. Stabler av mynter med teksten: Tariffoppgjøret 2024. Se ergoterapeutene.org/tariff24
Her finner du samlet Ergoterapeutenes nyheter om tariffoppgjøret 2024.

Andre kilder til informasjon om forhandlingene i ditt tariffområde:

Arbeidsgiver Oslo kommune legger ut krav og tilbud fortløpende på denne siden:

Tariffoppgjør – Jobb i Oslo kommune – Oslo kommune