Forhandlingsstart, Oslo kommune 24

Det kan bli streik i Oslo kommune fra neste fredag

Dersom det ikke blir enighet i mekling innen fredag 24. mai, går Unio til streik i Oslo kommune. I første omgang har Unio varslet streik for 19 nøkkelpersoner i ulike etater. Ingen av disse er ergoterapeuter.

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh (til venstre på bildet over) i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt tidligere i vår.

Rådgiver Kamilla Lemb Herbjørnsen representerer Ergoterapeutene under meklinga.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene, og dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa hun da partene brøt forhandlingene.

Klar til å  trappe opp raskt

– Selv om det er et begrenset streikeuttak vi har varslet i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik, sier forhandlingslederen.

Medlemmer som vil være en del av en eventuell opptrapping får beskjed om dette direkte.

Illustrasjon. Stabler av mynter med teksten: Tariffoppgjøret 2024. Se ergoterapeutene.org/tariff24
Her finner du samlet Ergoterapeutenes nyheter om tariffoppgjøret 2024.

Mekling og eventuell streik

Det er ingen mulighet til å orientere om fremdrifta i meklinga, men du har mange muligheter for å bli oppdatert om et eventuelt resultat: