Videobilde - Takk til de streikende

Streikene er over – Takk til alle medlemmer

Med avslutningen av sykehusstreiken i dag, har medlemmene våre stått i streiker i tre tariffområder denne våren. En stolt og takknemlig forbundsleder takker dem alle.

Etter at sykehusstreiken ble avsluttet med frivillig lønnsnemnd tidligere i dag, har Ergoterapeutene vært i streik i tre tariffområder denne våren: KS-området, Oslo kommune og nå sist ved sykehusene i Spekter-området. Det er en stolt og takknemlig forbundsleder som takker dere alle.

Videohilsen fra forbundslederen

Vi har hatt over 400 medlemmer i streik

Til sammen har vi hatt over 400 medlemmer i streik i de tre tariffområdene. De har hatt uvanlige hverdager med nye utfordringer.
– Dere har streiket for trygghet og kunnskap, og dermed for kvaliteten i tjenestene, sier forbundsleder Tove Holst Skyer.

Lønn er et viktig virkemiddel

Forbundslederen minner om at lønn er et viktig virkemiddel for å sikre at ergoterapeuter skal orke å stå i høy arbeidsbelastning slik de gjør hver dag. Den kampen takker forbundslederen for at de streikende har tatt på vegne av alle medlemmene. Hun er både stolt og takknemlig.

– Dere har gjort en innsats som har syntes veldig godt, slår Tove Holst Skyer fast.

Kampviljen kommer godt med

Samfunnet trenger ergoterapeuters uunnværlige kompetanse, og det må arbeidsgiverne ta ansvar for.
– Selv om kampviljen fortsatt var der, i alle tre konfliktene, så kommer den kampviljen veldig godt med fordi kampen fortsetter, lover forbundslederen.

Tariffinformasjon som er sendt medlemmene i Spekter-området

I dag ble det satt punktum for streiken som til sammen 36 ergoterapeuter har deltatt i siden 4. juni.

Frivillig lønnsnemnd i sykehusstreiken

For å unngå tvungen lønnsnemnd har Unio Spekter godtatt en frivillig lønnsnemnd.

Unio: Stengte døra til tvungen lønnsnemd

Du kan også høre mer om dette i livesendinga som Unio arrangerer torsdag 17. juni klokka 17.

Facebook live: Etter Unio-streiken i Spekter

Fortsett å følge tariffoppgjørene

Det er fortsatt mange forhold som er uavklart når det gjelder resultatet av de tre lønnsoppgjørene. To som gikk til tvungen og et som gikk til frivillig lønnsnemnd. For å holde deg løpende orientert, anbefaler vi deg å følge med i disse kanalene: