Web-ToveHS-1190853 copy 16-9

Gratulerer med dagen alle ergoterapeuter!

– Gratulerer med dagen alle ergoterapeuter. Lite gleder meg mer enn at rekordmange ergoterapeuter vil bruke dagen til å vise at vi har mange av løsningene på samfunnets utfordringer, sier en svært fornøyd Tove Holst Skyer.

Se aktiviteten på Ergoterapiens dag på dette kartet.

I år gjennomføres det arrangementer på over 150 steder rundt om i landet. Du finner en oversikt og kort beskrivelse av planene på dette kartet.

Har du aktiviteter som skulle vært på kartet, men mangler? Send en epost til post@ergoterapeutene.org.

Flere hundre startet dagen med nettfrokost

I morges klokka 8 var flere hundre ergoterapeuter samlet på 90 forskjellige steder landet over, for å delta i det forbundsleder Tove Holst Skyer, kunne karakterisere som «den tradisjonelle nettfrokosten».

Mestringsmesterne

Hun gratulerte medlemmene med å titulere dem som «mestringsmestre». Et uttrykk som først ble brukt om ergoterapeuter, av Eli Blakstad, velferdsdirektør hos Statsforvalteren i Innlandet, på en konferanse i februar i år.

I sin innledning viste Tove fram en del og omtalte noen av disse mestringsmesterne, og oppfordret deltakerne til å følge deres eksempel.
– Det er nå det gjelder. Det er nå vi kan bidra til bærekraftige helsetjenester. Den enkelte må rette seg opp i stolen, rekke opp handa, og ta et skritt fram, oppfordret forbundslederen.

Landsmøtets uttalelse «Samfunnet trenger kraftfulle tiltak for bærekraftige helsetjenester»
(saken fortsetter under bildet)

Et knippe mestringsmestere.

Deltakerne delte

Nyvalgt nestleder Tonje Hansen Guldhav tok frokost-deltakerne med på et digitalt besøk rundt til deltakere, landet rundt. Disse gratulerte hverandre med dagen, og fortalte om sine ulike planer for dagen.

Dagen markeres verden rundt

Rundt om i verden markerer 630 tusen kollegaer i 107 medlemsorganisasjoner dagen. Det hele koordinert av Verdensforbundet for ergoterapeuter, WFOT.

Les mer om WFOT, og hvordan du aktiviserer medlemskapet ditt i verdensforbundet.

En dag for internasjonal solidaritet

Verdensdagen for ergoterapi #worldotday, er en mulighet for å markere internasjonal solidaritet med kollegaer som arbeider under mye vanskeligere forhold enn vi gjør her i Norge.

Landsmøtet i Norsk Ergoterapeutforbund vedtok denne uken en uttalelse som støtter sivilbefolkningen i krigsområder.

Uttalelsen finnes i en engelskspråklig versjon, som vi oppfordrer deg til å spre i dine internasjonale nettverk.

Lykke til med alle markeringene. Markér også på nett!

I dag skal mange hundre medlemmer ut på arbeidsplassene og i lokalmiljøet for å fortelle hvordan ergoterapeuter bidrar til å gjøre hverdagslivet mulig. Del bilder og videoer, og marker dagen for øvrig på nett.

Del bilder fra deres markeringer på Instagram, i regionens Facebook-gruppe og på din egen Facebook-profil. I dag kan du kanskje gjøre innlegget offentlig? Du kan også gjerne bruke emneknaggene #ergoterapiensdag23 og #worldotday.