World Occupational Therapy Day Logo - Norwegian (1)

Bli med og feire Ergoterapiens dag du også!

27. oktober skal ergoterapeuter verden over markere Ergoterapiens dag. Bli med på feiringa av vårt bidrag til bærekraftige helsetjenester og stem i kravet om kunnskapsbasert ergoterapi til rett tid.

For ellevte gang feirer vi Ergoterapiens dag i år. I 2019 nådde vi rekordmange markeringer, med over 100. I fjor var det en liten korona-dip, men vi håper at du er med på å sette rekord igjen i år. Start forberedelsene, og bestill materiell allerede nå. Fristen er 8. oktober.

Ved det enkelte arrangement må hver arrangør sørge for at arrangementet imøtekommer både sentrale og lokale smittevernråd.

Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester og krever kunnskapsbasert ergoterapi til alle

Forbundsleder Tove Holst Skyer håper medlemmene bruker Ergoterapiens dag til å vise hvorfor ergoterapi er en helt nødvendig del av helsetjenestene.

Et sentralt prinsipp for FNs bærekraftmål er at alle skal inkluderes. Stadig flere eldre og utenforskap blant yngre utfordrer helse og velferdstjenestene.

– Helse- og velferdstjenestene må dreies mot tjenester som utløser ressurser. En slik dreining krever et skifte fra vektlegging av sykdom og pleie, til forebygging, mestring og deltakelse. Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester, slår forbundsleder Tove Holst Skyer fast, og oppfordrer medlemmene til å bruke Ergoterapiens dag for å kreve en slik endring.

Innbyggerne skal ha kunnskapsbasert ergoterapi til rett tid

Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester. Last ned brosjyren her.

Det er store variasjoner på tilgang på ergoterapeuter, både i kommune- og spesialisthelsetjenesten, og mange ergoterapeuter har rammebetingelser som begrenser det kunnskapsbaserte arbeidet.
– Jeg håper at medlemmene bruker Ergoterapiens dag til å vise hvorfor ergoterapi er en helt nødvendig del av helsetjenestene, og at ergoterapi utløser ressurser, sier Tove Holst Skyer.

Start Ergoterapiens dag med nettfrokost med forbundsledelsen

Klokka 8 sparker vi i gang Ergoterapiens dag med å samle så mange ergoterapeuter som mulig til nettfrokost». Målet er å få inspirasjon og dele erfaringer før dagen og alle aktivitetene tar til.

Delta her!

Materiell til markeringa

Fristen for å bestille materiell er 8. oktober.

Bestill materiell her

Du kan også laste ned plakater og brosjyrer og mangfoldiggjøre lokalt. 

Andre utgifter du måtte ha i forbindelse med arrangementet kan du få refundert fra forbundet. Avklar dette med regionen  i forkant og send dette skjemaet til regionen i etterkant.

Markering over hele verden

Over hele verden markerer ergoterapeuter Ergoterapiens dag. La deg også inspirere og laste ned materiell på Verdensforbundet, WFOTs nettsider.

Marker på din måte

Det finnes mange gode muligheter for aktiviteter. La deg inspirere av denne lista, eller søk rundt i sosiale medier:

  • Utdeling av brosjyrer
  • Stand med informasjon og aktiviteter
  • Ring, bank på eller ta et møte med nyvalgte stortingsrepresentanter
  • Send en epost
  • Bli med en ergoterapeut på jobben
  • Inviter til matpakkespising med ergoterapeuter
  • Steik vafler eller kok posesuppe med ergoterapeuter
  • Besøk en skoleklasse
  • Skriv et leserbrev
  • Ta kontakt med journalister i lokalavisen

Hva er en meningsfull aktivitet for deg? Vi deler bilder på Ergoterapiens dag

Kle sosiale medier med bilder og innlegg som markerer dagen. Ta bilde mens du gjør det som er en meningsfull aktivitet for deg. Del det på vårt virtuelle «Aktivitetstre» på Facebook, Twitter eller Instagram. Bruk emneknaggen #viktigformeg. Du kan også gjerne bruke #Ergoterapiensdag og #worldotday.