Beskåret forside, Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester_SKJERM

Bærekraft er mer enn klima – Spre ordet om ergoterapi og bærekraft

Brosjyren «Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester» er sendt ut til alle medlemmer. Forbundsleder Tove Holst Skyer oppfordrer alle medlemmer til å bruke den.

– Helse- og velferdstjenestene må dreies mot tjenester som utløser ressurser, krever forbundsleder Tove Holst Skyer.

Et sentralt prinsipp for FNs bærekraftmål er at alle skal inkluderes. Stadig flere eldre og utenforskap blant yngre utfordrer helse og velferdstjenestene.

Med forholdsvis færre i arbeid vil det snart bli et uhåndterlig underskudd av helsepersonell og utilstrekkelig økonomisk grunnlag til å finansiere velferdstjenestene.

– Helse- og velferdstjenestene må dreies mot tjenester som utløser ressurser. En slik dreining krever et skifte fra vektlegging av sykdom og pleie, til forebygging, mestring og deltakelse, sier forbundsleder Tove Holst Skyer.

Ergoterapeuter bidrar til bærekraftige helsetjenester

Vi bidrar til bærekraftige helsetjenester. Last ned brosjyren her.

– Ergoterapeuter bidrar til bærekraftige tjenester. Aktivitet og deltakelse gir et bedre liv for den det gjelder – og det lønner seg for samfunnet, minner forbundslederen om.

Ergoterapeuters bidrag til bærekraftige helsetjenester har forbundet nå oppsummert i en egen brosjyre, som er sendt til alle medlemmene sammen med siste nummer av Ergoterapeuten.

Her finner du våre trykksaker

– Bruk brosjyren!

Oppfordringen fra forbundslederen er klar: – Bruk den. I en videohilsen til medlemmene til medlemmene kommer hun med tips om hvordan.

– Ta med brosjyren i veska, og ta en prat med politikere nå i forkant av stortingsvalget, oppfordrer Tove. Fortell dem hvorfor ergoterapi er en helt nødvendig del av løsningen, for å utløse innbyggernes ressurser.

Bruk brosjyren, oppfordrer forbundslederen i denne videoen.