Web-ToveHS-1190853 copy 16-9

Vis fram fag og forbund på Ergoterapiens dag!

27. oktober markeres Ergoterapiens dag verden over. Vi håper på enorm aktivitet landet rundt. Fristen for å bestille materiell er kort, og er 30. september.

–Jeg håper at vi sammen bruker dagen i vårt felles arbeid for flere medlemmer i forbundet, flere søkere til ergoterapistudiet og økning i tilgangen på ergoterapikompetanse i samfunnet, oppfordrer forbundsleder Tove Holst Skyer.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan du kan markere dagen, og bidra til disse målene.

Verden og landet rundt fra fredag til mandag

Med vår visjon «Aktivitet og deltakelse for alle», er det ikke vanskelig å stille seg bak Verdensforbundets motto for årets dag.

Over 600 tusen ergoterapeuter i 111 land verden rundt skal markere Ergoterapiens dag, som første gang ble arrangert på verdensbasis i 2010. I år faller dagen på en søndag, og det kan gi nye muligheter for aktiviteter. Vi regner med at mange vil markere dagen fredag eller mandag.

La deg inspirere og bruke ressursene på Verdensforbundet, WFOTs hjemmesider. Husk at du som medlem i Ergoterapeutene har et individuelt medlemskap i WFOT. Les mer om medlemskapet og hvordan du tar det i bruk.

Planlegg og bestill materiell til ditt arrangement

Fristen for å bestille materiell er 30. september. Du kan også laste ned plakater og brosjyrer og mangfoldiggjøre dem lokalt. 

Bestill materiell her.

Andre utgifter du måtte ha i forbindelse med arrangementet kan du få refundert fra forbundet. Dette må avklares med regionen  i forkant og dette skjemaet sendes til regionen i etterkant.

Spør en uorganisert kollega!

De fleste ergoterapeuter i landet er organisert i Ergoterapeutene, men vi har plass til mange flere. Jo flere vi er, jo større slagkraft får vi til å fremme faget og profesjonen.

På Ergoterapiens dag må alle ergoterapeuter, uansett stilling, føle seg som en del av, og bli invitert inn i fellesskapet vårt.

Selv om vi er mange vet vi at det finnes mange uorganiserte ergoterapeuter rundt om i både kommuner, sykehus og andre arbeidsplasser, landet rundt.
–Finn dem, la dem føle det faglige fellesskapet, og oppfordre dem om å bli medlem, er det klare ønsket fra forbundslederen.

Født til ergoterapeut uten å vite det?

Brosjyre: Bli ergoterapeut! Informasjon til utdanningssøkende. Last ned brosjyren her.

Ifølge analysene til SSB vil vi i 2040 mangle minst 1100 ergoterapeuter, og da vil 1/6 av behovet for ergoterapeuter ikke vil bli dekket.
– Vi må utdanne mange flere, og en økning i antall søkere er viktig for flere studieplasser på sikt, slår forbundslederen fast. Vi må også unngå situasjoner som på Gjøvik, der det ikke ble tatt opp nye studenter i år.

SSB forventer enda større mangel av ergoterapeuter frem mot 2040

På Ergoterapiens dag inviterer vi medlemmene til felles innsats for at mange flere skal søke ergoterapi i 2025.

Mange utdanningssøkende er født til ergoterapeut uten å vite det. Et personlig møte med en begeistret ergoterapeut er ofte det som skal til.

Ergoterapi er et fremtidsyrke og vi har viktige bidrag til løsningene på samfunnets utfordringer.
–Å være ergoterapeut er utrolig meningsfullt og det budskapet må vi spre om oss med, sier Tove.

Besøk en skole i forbindelse med Ergoterapiens dag

Forbundslederen oppfordrer medlemmene til å oppsøke fremtidige studenter i forbindelse med Ergoterapiens dag i oktober.

– Nå må vi alle spre ordet om det flotte faget og samfunnsoppdraget vårt, slik at flere ønsker å bli ergoterapeut, oppfordrer Tove Holst Skyer.

Materiell rettet mot utdanningssøkende

Materiellet for å gjennomføre møter med utdanningssøkende , er blant annet:

Start uka og Ergoterapiens dag med Fag til frokost på nett

I år blir det fjerde gang vi samles til faglig frokost på nett. Nærmere program kommer senere. Vi samles til nettfrokost, mandag 28. oktober, klokka 8. Målet er blant annet å få inspirasjon foran alle dagens aktiviteter.

Delta her!

Marker på din måte!

Det finnes mange gode muligheter for aktiviteter. La deg inspirere av denne lista:

  • Utdeling av brosjyrer
  • Stand med informasjon og aktiviteter
  • Ring, bank på eller ta et møte med kommunestyrerepresentanter
  • Send en e-post
  • Inviter noen til jobb-skygge
  • Inviter til matpakkespising med ergoterapeuter
  • Steik vafler eller kok posesuppe med ergoterapeuter
  • Skriv et leserbrev
  • Ta kontakt med journalister i lokalavisen