Laster Arrangementer
Fagkurs andre

Utmattelse ved inflammatorisk revmatisk sykdom

Dagskurset om utmattelse ved inflammatorisk revmatisk sykdom for fysioterapeuter og ergoterapeuter. Målet er å gi kunnskap om hva som påvirker utmattelse, og hvordan de kan kartlegge, analysere, gjennomføre og evaluere tiltak.
Hvor og når
Dato
4 november, 2024
Sted
Thon Hotell Linne
Arrangør
Norsk Fysioterapeutforbund
Emne
Generelt
Påmeldingsfrist
1 oktober, 2024
Ordinær pris
Kr 2970,,-

Kurset er rettet mot fysioterapeuter med praksis fra sykehus, kommunehelsetjeneste, privat praksis og rehabiliteringsinstitusjoner. Kurset er også åpent for ergoterapeuter. Det er utviklet i samarbeid med Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for nevrologi, ortopedi og revmatologi (NOR).

Utfordringer og muligheter 
Kurslederne Åshild Hove og Gøril Nesse Øverbye (bildet, fra venstre) beskriver kurstemaet og mulighetene for fysioterapeuter slik:

«Utmattelse er et vanlig symptom ved revmatisk sykdom. Pasienter kan oppleve at utmattelse kan hindre eller begrense utfoldelse i fysisk aktivitet, deltagelse i daglige aktiviteter og livskvalitet. I klinisk praksis kan det være utfordrende å forholde seg til utmattelse, fordi alvorlighetsgraden varierer innad i pasientgruppen og årsakene er sammensatte. Både biologiske, psykologiske og sosiale faktorer spiller en rolle, og det er nødvendig å kartlegge og behandle utmattelse tverrfaglig.»

«Fysioterapeuter, uavhengig av arbeidsplass, spiller en viktig rolle inn i den tverrfaglige tilnærmingen til utmattelse. Kjennskap til kartleggingsverktøy og hva som faktisk kan gjøres trygger klinikere og gir pasienten best mulig behandling.»

Kurslederne viser også til at kurset byr på foredragsholdere med lang og bred erfaring innen revmatologi, og at kurset gjenspeiler den tverrfaglige tilnærmingen. I tillegg kommer bruk av pasientkasus, for å gjøre problemstillingen enda mer praksisnær.

Med dette kurset i bagasjen …
… skal deltakerne kunne redegjøre for ulike årsaker til utmattelse ved inflammatoriske revmatiske sykdommer. De skal også kjenne til hvilke faktorer som påvirker utmattelse hos denne pasientgruppen, og ha forståelse for terapeutens rolle i møte med pasienter som opplever utmattelse. I tillegg skal de ha kjennskap til ulike relevante kartleggingsverktøy, kunne igangsette og evaluere relevante tiltak, og kunne prioritere og samordne tverrfaglige tiltak.

Les mer om kurset

Meld deg på her

Om kurslederne:

Åshild Hove er utdannet ergoterapeut, og spesialist i somatisk helse. Hun har videreutdanning innen aktivitetsvitenskap, pedagogikk og rehabilitering. Hun har over 15 års erfaring fra spesialisthelsetjenesten innen revmatologi og rehabilitering. Åshild jobber ved Diakonhjemmet sykehus innen revmatologi og ortopedi, og er også tilknyttet Lærings- og mestringssenteret.

Gøril Nesse Øverbye er utdannet fysioterapeut med videreutdanning i livsstyrketrening og re-/habilitering. Hun har også en mastergrad innen fysisk aktivitet og trening med revmatisk sykdom. Hun har over 20 års erfaring fra spesialisthelsetjenesten innen revmatologi og rehabilitering. Gøril jobber ved Diakonhjemmet Sykehus innen revmatologi, og er også tilknyttet Lærings- og mestringssenteret.