Laster Arrangementer

Med sans for sunt syn

Kurset «Synsergonomi på arbeidsplasser» skal gjøre fysioterapeuter og ergoterapeuter i stand til å ta oppdrag, kartlegge og gi råd om ulike forhold knyttet til syn og belysning på arbeidsplasser.
Hvor og når
Dato
13 november, 2024
Sted
Ikke satt
Arrangør
Ikke satt
Påmeldingsfrist
13 oktober, 2024
Ordinær pris
Kr 1820,-

Er du fysioterapeut eller ergoterapeut som jobber med arbeid og helse, ergonomi og oppdrag hos bedrifter/ virksomheter, eller ganske enkelt har stor sans for viktigheten av gode synsforhold under arbeidet? Da er dette et kurs for deg!

Kurset holdes digitalt 13. november, med påmeldingsfrist en måned tidligere.

Syn-lige utfordringer
Arbeid foran en skjerm er i dag vanlig i mange ulike yrker. Skjermarbeid setter store krav til synsapparatet, og til at arbeidsplassen har gode synsforhold. I tillegg er det andre yrker med ekstra synskrevende arbeidsoppgaver, og det er arbeidstakere som har synsutfordringer som krever tilrettelegging.

Kurset «Synsergonomi på arbeidsplasser» er utviklet av Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for arbeids- og folkehelse, etter tilbakemeldinger på at fysioterapeuter ønsker mer kunnskap om synsergonomi. Kurslederne omtaler kurset og innholdet slik:

«Kurset er vinklet mot problemstillingene vi fysioterapeuter kan møte i kontakt med ansatte på arbeidsplasser, eller pasienter i andre alderskategorier, for eksempel barn/unge og eldre. Vanlige helseplager relatert til syn er for eksempel synsforverring, stressrelaterte plager, hodepine eller muskelsmerter.

Kurset vil blant annet handle en del om økt skjermbruk på jobb og i andre sammenhenger, og hvordan vi best kan legge til rette for gode lys- og synsforhold. Det bidrar til å forebygge helseplager, og er derfor en viktig del av et helhetlig arbeids- og læringsmiljø.»

Etter kurset skal deltakerne blant annet:

  • kunne gjøre rede for øyets anatomi og funksjon, og hvordan syn har innvirkning på arbeid og helsekonsekvenser av synskrevende arbeid.
  • ha kunnskap om grunnleggende begreper innen synsergonomi, lys og belysning.
  • kunne veilede arbeidstaker og -giver, og foreslå tiltak for å forbedre synsforholdene på arbeidsplassen, herunder også gi råd i forbindelse med design og velg av belysningsløsninger ved byggeprosjekter.
  • kunne vurdere behov for hjelpemidler, hvilke muligheter som finnes, og hjelpe bruker med valg av riktig tilrettelegging.