Therese Thyness Fagerhaug, Unio Oslo kommune

Meklingsløsning i natt: Heller ingen streik i Oslo kommune

Ergoterapeutene og de andre forbundene i Unio, har kommet til enighet med Oslo kommune. Oppgjøret har en økonomisk ramme som er på linje med det som er gitt i kommunesektoren ellers og i staten. Dermed blir det heller ikke streik i oppgjøret i Oslo kommune.

Løsningen kom over ett ett døgn på overtid. Fristen var opprinnelig midnatt natt til tirsdag 24. mai.

– Helheten gjør at vi ikke går til streik, sier forhandlingsleder Therese Thyness Fagerhaug (bildet) i Unio Oslo kommune.

Fra Ergoterapeutene har advokat Berit Førli deltatt i meklinga.

Portrettbilde av Berit Førli
Ergoterapeutene har vært representert i meklinga av advokat Berit Førli.

Minimum 18.800 kroner til alle

Før forhandlingene prioriterte Unio en høyere ramme enn 3,7 prosent som frontfaget anslo, og et høyt generelt tillegg. I meklerens forslag til løsning i Oslo er rammen 3,84 prosent. Og alle får et generelt tillegg på 3,71 prosent på lønnstabellen, minimum 18.800 kroner, med virkning fra 1. mai.

Den nye lønnstabellen finner du i Riksmeklerens skisse.

Akseptabelt resultat

– Det er viktig for oss at oppgjøret ble bedre enn det som er avtalt i frontfaget. Det ble et akseptabelt lønnsmessig resultat for utdanningsgruppene, sier Thyness Fagerhaug.

– Vi har fått et partsarbeid om arbeidstøy og det skal arbeides med bruken av profesjonskoder for å synliggjøre den ansattes kompetanse og utdanning. Dette er viktig for flere av Unios grupper, også Ergoterapeutene.

Ikke lokale forhandlinger

Unio krevde i år også særskilte lønnsmessige tiltak (justeringer) som skulle prioritere høyskole- og universitetsutdannede. Men dette ville ikke Oslo kommune innfri. Til gjengjeld blir det heller ikke lokale forhandlinger.

Mer om tariffoppgjørene

Du finner nærmere informasjon om tariffoppgjørene i disse kanalene