Arendalsuka - deltagerlogo2

Vi setter rehabilitering og oppgavedeling på dagsordenen under Arendalsuka

Rehabilitering og oppgavedeling står på agendaen, når Ergoterapeutene og samarbeidspartnere våre i Unio ønsker velkommen til to debatter under Arendalsuka i august. Velkommen!

Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Dette er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer.

Rundt 1900 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. I Ergoterapeutene er vi involvert i tre av disse arrangementene. To med samarbeidspartnere i Unio-fellesskapet.

Hvordan kan rehabiliteringstjenestene bli bedre?

Tirsdag 13. august klokken 14:00 – 15:00 inviterer Norsk Fysioterapeutforbund og Norsk Ergoterapeutforbund til debatt og diskusjon om hvordan rehabiliteringstjenestene kan bli bedre.

Med utgangspunkt i at Riksrevisjonen har slått fast at norske innbyggere ikke får den rehabiliteringen de trenger, reiser forbundslederne Gerty Lund (Norsk Fysioterapeutforbund) og Tove Holst Skyer (Norsk Ergoterapeutforbund) spørsmålet: Hvordan kan rehabiliteringstjenestene bli bedre?

Debatten skjer på Strand Café midt i Arendal sentrum.

Personellkrisen: Oppgaveglidning er en viktig del av løsningen

De tre forbundslederne, Gerty Lund, Tove Holst Skyer og Bent-Ronny Mikalsen vil presentere oppgaveglidning som en del av løsningen på personellkrisen.

Senere i uken slår de to seg sammen på nytt. Da er også Bent Ronny Mikalsen i Norsk Radiografforbund med som en av arrangørene. Tema for debatten torsdag 15. august er oppgavedeling eller oppgaveglidning.

Seansen starter med at de tre forbundslederne snakker om hvordan bredden av norske helseprofesjoner kan brukes for å jobbe smartere, slik at den fryktede personalkrisen i helsetjenestene løses og flere pasienter får riktig hjelp til riktig tid.

Oppgavedeling mellom helseprofesjoner er kanskje et av de viktigste tiltakene for å komme den varslede personalkrisen i offentlig helsetjeneste til livs.

Helseprofesjoner på tvers må stå sammen for å tenke nytt og bredt. Hvem som skal gjøre hvilke oppgaver må diskuteres. Profesjonene selv sitter med nøkkelen til hva de ulike profesjonene kan bidra med utover det vi gjør i dag, og vi har kunnskapen om hvordan vi kan få det til, mener de tre forbundslederne.

Etter at forbundslederne har sagt sitt, vil lederen i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen (H) debattere sammen med legeforeningens president, Anne-Karin Rime.

Debatten torsdag starter klokken 10:30 og varer i én time. Den vil også skje på Strand Café.

Møtes vi i Arendal?

I tillegg til disse arrangementene vil Ergoterapeutene være bredt representert under Arendalsuka, og håper på å møte mange ergoterapeuter der.

Et raskt søk i Arendalsukas program viser at hele 326 av arrangementene handler om helse.