OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sees vi i Arendal eller på et av de mange arrangementene på nettet?

Ergoterapeutene er til stede under Arendalsuka i august, og håper på å møte både medlemmer og samarbeidspartnere der. Mange av arrangementene er også tilgjengelig på nett.

Arendalsuka er en møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Her er det mulig å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal til uka. Mange av arrangementene er tilgjengelig på nett.

Program for Arendalsuka 23

Rehabilitering i fokus: Veien til en bærekraftig helsetjeneste

Som en del av Aktørnettverket for en rehabiliteringsreform, deltar Ergoterapeutene på dette arrangementet, tirsdag 15. august klokka 16.30-17.15.

Fra klokka 19 er det rehabiliteringsmingel på samme sted. På dette arrangementet vil ergoterapeut og Erganepris-vinner, Truls Sveløkken Johansen fra Sunnaas sykehus fortelle om hvordan VR brukes i rehabilitering. Mer info om arrangementet.

Flere ergoterapeuter i aksjon

Under Arendalsuka er det flere ergoterapeuter som er i aksjon som innledere

Må vi ta vare på våre nærmeste selv?

Senter for omsorgsforskning, Universitetet i Agder arrangerer debatten: Må én være hjemme. De spør om vi beveger vi oss mot en virkelighet der vi må ta vare på våre nærmeste selv? På dette arrangementet deltar blant annet ergoterapeut og enhetsleder ved Forskning, utvikling og innovasjon i Vestvågøy kommune, Trude Hartviksen. Også dette arrangementet streames. Mer info.

Alkoholens plass i samfunnet og på arbeidsplassen

Studier vist at både kort- og langtidsfravær er påvirket av alkoholkonsum. Slik sett blir arbeidsgiver en naturlig aktør også i arbeidet med dette folkehelseproblemet. Ergoterapeut og professor Randi Wågø Aas  deler kunnskap om dette fra Wirus – studien. Mer info.

Stor aktivitet på Unio-kafeen

Unio-leder Ragnhild Lied lover stor aktivitet på Strand Café. Foto: Unio

Unio er på plass på Strand Café sentralt i Pollen. Den er åpen fra kl. 07.00 om morgenen til sent på kvelden, og her serveres det blant annet hjemmebakt bakverk. Strand Café gjøres om til Unio-kafé der vi og våre forbund arrangerer debatter og andre tilstelninger. 

Her er årets program på Unio-kafeen.