Færre søker ergoterapi i år etter flere år med økning

Tallene fra Samordna opptak kom denne uken, og viser at det i  år er 627 søkere som har ergoterapi som førstevalg til de 312 studieplassene.

Iselin Nybø på talerstolen
Forskning- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø under pressekonferansen der hun presenterte tall for årets søking til høyere utdanning. Foto: NSF

Etter flere år med økte søkertall er årets søkertall 4,57 % lavere enn i fjor. Samtidig er det en gledelig økning i antall studieplasser på 16 fra 296 til 312 i 2019.

Også det totale antallet søkere til høyere utdanning er lavere i år enn i fjor. Denne nedgangen er på 2,3 %. Til sammen er det imidlertid 5887 søkere som har ergoterapi som et av sine alternativer. Dette er igjen høyere enn tidligere år.

– Selv om vi skulle ønske at enda flere hadde ergoterapi som sitt førstevalg, er vi glad for at så mange kan tenke seg å studiet, sier forbundsleder Nils Erik Ness.

Han er også svært glad for at antallet studieplasser øker fra i fjor.
– Etterspørselen etter ergoterapeuter er betydelig, og stadig flere arbeidsgivere innser at ergoterapeuter utløser ressurser og bidrar til bærekraftige helsetjenester.