Arendalsuka 2024 - bolig 1

Ergoterapeuter er avgjørende for flere aldersvennlige boliger

På Aldersvennlig Norge sitt arrangement under Arendalsuka i dag, slo forbundsleder Tove Holst Skyer fast at ergoterapeuter er en forutsetning for å oppnå flere aldersvennlige boliger.

– Kommunene må sikre seg nok ergoterapikompetanse til å gi den boligveiledningen som er nødvendig. Det lønner seg i et bærekraftperspektiv, med tanke på de tjenestene de samlet skal gi til innbyggerne sine.

Under Arendalsuka satte Alersvennlig Norge aldersvennlige boliger på agendaen, og diskuterte hvordan boligutviklere og boligbyggelag kan tilrettelegge og bygge boliger til en aldrende befolkning.

Forbundsleder Tove Holst Skyer deltok i et engasjert panel sammen med Hanne Løvbrøtte, prosjektleder i OBOS Nye Hjem og generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Se opptak fra arrangementet

Ergoterapeuter er en del av løsninga

– Vi ergoterapeuter er en viktig del av løsningen for å få flere aldersvennlige boliger. Boliger der vi skal ha mulighet til å leve det hverdagslivet vi ønsker. Vi vet at det er helsefremmende å gjøre det vi er vant til og det som er viktig for deg selv, innledet Tove. Hverdagsaktivitetene opprettholder funksjon, og det er viktig å ha en bolig som legger til rette for dette.

OBOS sin veileder for aldersvennlige boliger

OBOS har utviklet en egen veileder for aldersvennlige boliger. Hanne Løvbrøtte, prosjektleder i OBOS Nye Hjem, presenterte veilederen som presenteres senere denne måneden. Veilederen gir 100 konkrete råd og tips for mer aldersvennlige boligprosjekt.

En god bolig i alle livets faser

Generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne representerer medlemmer som både bor i eneboliger, rekkehus, leiligheter, sameier og borettslag. Han var opptatt av det ansvaret den enkelte har for en hensiktsmessig bolig i alle livets faser.