Ergoterapeutene trekkes inn i utviklingsarbeid knyttet til helsestasjon og skolehelsetjeneste
Monica Skadsem (bildet), forbundsstyremedlem og hovedtillitsvalgt i Sandnes kommune, tar plass i referansegruppe knyttet til helsestasjon og skolehelsetjeneste. En viktig anerkjennelse av ergoterapeuters bidrag.
Etter påtrykk fra Ergoterapeutene har Folkehelseinstituttet bedt om en deltaker til faglig referansegruppe for datainnsamling for Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR) for område Helse og omsorg, nærmere bestemt en referansegruppe for helsestasjon og skolehelsetjeneste.
Erfaren ergoterapeut, som gjerne vil lytte til innspill
Monica Skadsem jobber som ergoterapispesialist i Barns helse i Sandnes
kommune. Der har hun arbeidet siden 2007. Monica har også jobbet som støttepedagog i barnehage. Hun har også ledet en rehabiliteringsavdeling i halvannet år og undervist på høgskolen Vid.
Til tross for sin brede erfaring ønsker Monica gjerne innspill og synspunkter fra andre ergoterapeuter som jobber med barn og ungdom. Send gjerne en epost til Monica, msk@ergoterapeutene.org.
Om Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR)
Til stede ved oppstartsseminaret til NASKO
Monica Skadsem var tidligere i sommer tilstede på oppstartsseminaret til NASKO (Nasjonalt kompetansemiljø for helsestasjons- og skolehelsetjenesten, som er etablert i Levanger.
En god del ergoterapeuter deltok tidligere i år i «Spørreundersøkelse om kunnskapsbehov i tjenestene og forventninger til kompetansemiljøet», som ble presentert på seminaret.
Bruk og anerkjennelse av ergoterapeuters kompetanse landet rundt
På seminaret hadde Monica Skadsem kontakt med fagpersonene i NASKO, og hun arbeidet tett sammen i grupper med ikke-ergoterapeuter fra andre kommuner.
–Det var veldig kjekt å høre andre fortelle hvordan de samarbeidet med ergoterapeuter i sine kommuner. Alle på min gruppe visste om oss og hadde kjennskap til vår kompetanse.