Ergoterapeutene overtar distribusjonen av The Canadian Occupational Performance Measure (COPM)

Forbundsstyret har vedtatt at Ergoterapeutene overtar distribusjon av The Canadian Occupational Performance Measure (COPM) fra 1. September 2024.

Forbundsstyret har vedtatt at Ergoterapeutene overtar distribusjon av The Canadian Occupational Performance Measure (COPM) fra 1. September 2024.

NKRR ved Diakonhjemmet sykehus har til nå hatt rettighetene til vurderingsverktøyet The Canadian Occupational Performance Measure (COPM). I januar i år ble NKRR  slått sammen med den nasjonale behandlingstjenesten og har ikke lenger kapasitet til å distribuere COPM. Forbundsstyret besluttet derfor i mars at Norsk Ergoterapeutforbund overtar dette ansvaret med virkning fra 1. september. I første omgang overtar Ergoterapeutene et restopplag, deretter vil Ergoterapeutene trykke opp et nytt opplag.

Sikring av høy faglig standard

The Canadian Occupational Performance Measure (COPM) er et pasientspesifikt instrument utviklet av M. Law, S. Baptiste, A. Carswell, M-A. McColl, H. Polatajko og N. Pollock, i samarbeid med The Canadian Association of Occupational Therapists og Helse-, og omsorgsdepartementet i Canada.

COPM omfatter et semistrukturert intervju for å fastsette mål for rehabiliteringen eller ergoterapiintervensjonen basert på klientens oppfatninger av behov innen aktivitetsområdene personlig daglige aktiviteter, produktivitet og fritid.

Instrumentet kan også brukes for å måle endring i aktivitetsutførelse ut ifra pasientens vurdering av «Utførelse» og «Tilfredshet med utførelse» av inntil fem prioriterte aktiviteter. COPM er et verktøy som er mye brukt innen ergoterapi og rehabilitering. For å opprettholde høy faglig kvalitet på verktøyet også i fremtiden vil Ingvild Kjeken og Anne- Lene Sand-Svartrud, begge ergoterapeuter og forskere ved Diakonhjemmet sykehus, fortsatt bistå i oversettelse av fremtidige nye versjoner av COPM.

COPM tilgjengelig i Ergoterapeutenes nettbutikk

Fra 1. september 2024 bestiller du COPM fra Ergoterapeutenes nettbutikk – Ergoshop. Prisen er noe høyere enn tidligere på grunn av økte kostnader for å opprettholde høy faglig standard.