IMG_1457

Erganeprisen 2022 til Randi Wågø Aas

Under kongressmiddagen i kveld ble ergoterapeut og professor Randi Wågø Aas tildelt Erganeprisen. Kongressdeltakerne feiret også 25-årsjubileum for Fagkongress i ergoterapi, og Norsk Ergoterapeutforbunds 70-årsjubileum.

Om Erganeprisen
Erganeprisen har fått sitt navn etter Gudinnen Athene, som også har navnet Ergane. Ergane er krigsgudinne, og hennes styrke er strategi og taktikk. Erganeprisen deles ut til et medlem av Norsk Ergoterapeutforbund som har gjort vesentlig innsats for å fremme ergoterapi. Prisens statutter sier at denne vesentlige innsatsen kan være gjennom…
  • Positiv profilering og synliggjøring
  • Kvalitativ styrking og fornying av ergoterapeutrollen
  • Fag- og metodeutvikling
  • Innovasjon innen fag og praksis
  • Tydelig ledelse, som synliggjør og styrker fag og identitet

Randi Wågø Aas har i mange år forsket på blant annet folkehelse, arbeidshelse, retur til arbeid og aktivitet og deltakelse som behandling. I tillegg har hun satt et tydelig fokus på kunnskapstranslasjon og implementering av ny kunnskap. 
– Det er en stor glede å utrope Randi Wågø Aas som mottaker av Erganeprisen 2022, sa forbundsleder Tove Holst Skyer.

Randi Wågø Aas er professor ved Oslo Met og Universitetet i Stavanger, og grunnlegger av for Sense of Science, som jobber med å gjøre forskning mer anvendbar, tilgjengelig for- og implementert i praksis, arbeidsliv og politikk.

Stor innsats gjennom mange år

Tove pekte på at Randi Wågø Aas har lagt ned en stor innsats gjennom mange, mange år, og at hun innfrir alle kulepunktene i statuttene for denne prisen.   
– Forbundsstyret har vedtatt å gi deg Erganeprisen 2022 for din innsats med å synliggjøre ergoterapeuters kjernekompetanse. Som sentral i arbeidet med å inkludere flere i arbeidslivet, og for din innsats gjennom fagutvikling og kursing – for å ruste flere ergoterapeuter til innsats innen arbeidsdeltakelse.

Og hun avsluttet:
– Randi, tusen takk for din store og viktige innsats og gratulerer med Erganeprisen 2022! 

Norsk Ergoterapeutforbund er 70 år

Norsk Ergoterapeutforbund ble stiftet i 1952, og er 70 år i år. Generalsekretær Toril Laberg gjorde en humørfylt gjennomgang av forbundets første 70 år, og avsluttet gjennomgangen med et digitalt fyrverkeri.