Pride 2019

Bli med oss på Pride!

Bli med Ergoterapeutene på Unios Pride-frokost og gå i Pride-paraden med oss etterpå! Eller marker Pride der du bor.

Unio og Utdanningsforbundet inviterer alle Unios medlemsforbund med tilhørende studentorganisasjoner, venner og familie til Pride-frokost lørdag 22. juni. For deretter å gå sammen i årets Pride Parade. Ergoterapeutene vil også være til stede.

«Våre medlemsorganisasjoner samles om en felles historie, en felles kamp for frigjøring og retten til å elske og være seg selv. Det er ikke mer enn 50 år siden den skeive moderne frigjøringskampen startet, og vi har fremdeles en vei å gå. Unio representerer et mangfold av profesjoner som sammen tar ansvar for en bedre verden. Unio heier på kjærligheten. Alltid.» Unios hjemmeside.

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering

Forbundsleder Nils Erik Ness.

– For Ergoterapeutene er denne markeringen en naturlig følge av vår visjon: Aktivitet og deltakelse for alle, sier forbundsleder Nils Erik Ness og håper på stor deltakelse fra medlemmene – Landet rundt.

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering med  sin kompetanse om  samspillet mellom person, aktivitet og omgivelser.
– Jeg er stolt over det inkluderingsarbeidet som ergoterapeuter gjør hverdag, sier Nils Erik Ness.

Bli med oss – og ta med venner og familie!

Pride-paraden er høydepunktet under Oslo Pride og det mest synlige arrangementet under den 10 dager lange festivalen. Unio-forbundene er representert her, og du finner oss også på stand i Pride Park i Spikersuppa 19.–22. juni.

I tillegg arrangerer Unio en fagdag for tillitsvalgte og andre interesserte fredag 21. juni. Her blir tillitsvalgte fra hele landet skolert i antidiskrimineringsarbeid både nasjonalt og internasjonalt. Likestillings- og diskrimineringsombudet, Rosa kompetanse, Helsingforskomiteen og sentrale politikere er blant innlederne.

Ergoterapeutene oppfordrer medlemmene våre til å delta på arrangementet og andre Pride-arrangementer rundt om i landet.

Unio: Bør fagbevegelsen engasjere seg i Pride? 

Praktisk info om Unio Pride-frokosten:
Frokosten den 22. juni vil være i Utdanningsforbundets lokaler i Hausmanns gate 17 i Oslo. Vi samles til frokost kl. 10.00 og vil gå sammen til paradeområdet kl. 12.00. Det blir servering av kaffe/te og snitter. I tillegg byr vi på hyggelig sosialt samvær og appell.

Påmelding til frokosten

Praktisk info om paraden:
Paraden går fra Grønlandsleiret ved politihuset kl. 13.00. Vi møtes klokken 12.00 for oppstilling. Vi oppfordrer alle Unios forbund til å stille seg bak Unios banner. Ta gjerne også med forbundsfaner og flagg!

Mer om paraden