Forhandlingene for våre medlemmer i KS-området er i gang

Ergoterapeutenes forbundsleder, Nils Erik Ness deltok i delegasjonen da Unio kommune i dag overleverte sitt første krav i årets lønnsoppgjør. Yrkene i kommunesektoren med høyere utdanning innenfor helse, skole og barnehage må prioriteres er hovedkravet.

Gemyttlig stemning mellom forhandlingslederne i Unio og KS da årets lønnsforhandlinger åpnet i dag; Unios Steffen Handal og KS’ Tor Arne Gangsø. Forbundsleder Nils Erik Ness overvåker det hele. (Foto: Unio)

– Årets oppgjør må sikre solid reallønnsvekst og en prioritering som gir yrkesgruppene med høyere utdanning en klart høyere lønnsvekst enn andre. Det er helt nødvendig for å unngå lærerkrise og sykepleierkrise, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune.

Lite ekstra i lommeboken de siste årene

Handal viser til at Unios medlemmer i de siste oppgjørene i kommunesektoren har vært lojale og stilt opp i lønnsdugnaden og hatt moderate krav.

– Våre grupper – lærere, barnehagelærere og ansatte i helsesektoren – har merket at de har fått lite ekstra i lommeboken de siste årene. Nå må dette endres slik at høyere utdanning lønner seg bedre enn i dag, avslutter Steffen Handal.

Unio kommune forhandler på vegne av nærmere 135 000 medlemmer. Frist for partene til å bli enige i årets oppgjør er 30. april klokken 24.00.

Mer informasjon på Unios hjemmesider

Informasjon om lønnsoppgjøret

Du finner samlet informasjon om årets lønnsoppgjør på ergoterapeutene.org/tariff2019.