Marker Ergoterapiens dag du også.

Marker Ergoterapiens dag du også.

Ergoterapeutene oppfordrer alle medlemmer til å ta del i markeringa 27. oktober. I 2016 ble dagen markert over 70 steder. Klarer vi enda flere i år?

Fra 2015 til 2016 doblet antall markeringer av Ergoterapiens dag seg, og i 2016 var det markeringer på over 70 steder landet rundt. Dette er imponerende etter at dagen for få år siden bare ble markert av Ergoterapistudentene på utdanningsstedene.
- Bruk dagen til å skape oppmerksomhet om fag og yrke på din arbeidsplass, ditt hjemsted eller på nettet, oppfordrer forbundsleder Nils Erik Ness. 27. oktober skal vi markere vårt bidrag til å møte samfunnets utfordringer sammen med en halv million kolleger verden rundt..

Slik markeres dagen

disse stedene (nytt vindu) vil det være aktiviteter i forbindelse med Ergoterapiens dag, 27. oktober. Flere arrangementer som skulle være på kartet? Send epost for å melde om ditt arrangement.

I de seks studiebyene er det fortsatt Ergoterapistudentene som har ansvaret for arrangementet, og vi oppfordrer medlemmer til å støtte opp om, besøke og delta på disse arrangementene.

Vi overfører erfaringene fra hverdagsrehabilitering til stadig nye brukergrupper

Bilde av Nils Erik Ness

De siste årene har antallet ergoterapeuter i Norge økt betydelig. Særlig i landets kommuner
- Ergoterapeuter bidrar til bærekraftige helsetjenester samfunn, minner forbundslederen om. Vårt fokus på aktivitet og deltakelse gir et bedre liv for den det gjelder - og det lønner seg for samfunnet. Bruk Ergoterapiens dag til å vise dette. Vis hvordan vi kunne fått til enda mer med økt satsing på ergoterapi.

Nå er vi spesielt opptatt av å vise hvordan de gode erfaringene fra hverdagsrehabilitering kan overføres til nye brukergrupper som innenfor psykisk helse, rus og arbeidsdeltakelse.

La deg blant annet inspirere av trykksakene "Psykisk hese, rus og hverdagsmestring", Hvordan ta bølgen i kommunene? (nytt vindu) og "Gjør arbeidslivet mulig for enda flere!" (nytt vindu).

Marker på din måte

Det finnes mange gode muligheter for aktiviteter. La deg inspirere av denne lista:

  • Utdeling av løpesedler
  • Stand med informasjon og aktiviteter
  • Ring, bank på eller ta et møte med nyvalgte kommunestyrerepresentanter
  • Send en epost
  • Inviter til matpakkespising med en ergoterapeut
  • Steik vafler eller kok posesuppe med en ergoterapeut
  • Bli med en ergoterapeut en dag på jobben
  • Besøk en skoleklasse
  • Skriv et leserbrev
  • Ta kontakt med journalister i lokalavisen

Skaff dere materiellet dere trenger

Materiellet dere trenger må kan enten lastes ned, tilpasses og mangfoldiggjøres lokalt, bestilles fra forbundskontoret (nytt vindu) eller bestilles direkte fra ergoterapeutene.org/netthandel(nytt vindu). Utgifter du måtte ha i forbindelse med arrangementet får du refundert ved å sende dette skjemaet med vedlegg til forbundet.

Frist for bestilling av materiell er 1. oktober dersom du skal ha t-skjorter og 5. oktober dersom du ikke skal ha det.

Dette materiellet kan lastes ned, tilpasses og mangfoldiggjøres:

Dette materiellet kan lastes ned og mangfoldiggjøres

Hva er en meningsfull aktivitet for deg? Vi deler bilder på Ergoterapiens dag

Kle sosiale medier med bilder og innlegg som markerer dagen. Ta bilde mens du gjør det som er en meningsfull aktivitet for deg. Del det på vårt virtuelle «Aktivitetstre» på Facebook, Twitter eller Instagram. Bruk emneknaggen #viktigformeg. Du kan også gjerne bruke #Ergoterapiensdag og #worldotday.

Verdensforbundet, WFOT og Ergoterapiens dag

Det finnes flere muligheter for å søke fellesskap med andre ergoterapeuter på Verdensdagen.

Delta på "OT 24 hour Virual Exchange" (nytt vindu) - et døgn med ergoterapiforelesninger og erfaringsutveksling

Du finner mer informasjon om Verdensforbundet WFOT og Ergoterapiens dag på denne siden (nytt vindu).

Vi minner om at alle våre medlemmer har individuelt medlemskap i WFOT også. Du finner mer informasjon under medlemsfordeler.

Print